'Groot Remunj' verwelkomt nieuw vastelaovendseizoen

Print
'Groot Remunj' verwelkomt nieuw vastelaovendseizoen

Afbeelding: Archief De Bóks

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - De ‘elfde van de elfde’ staat voor de deur. Dat betekent dat op tal van plaatsen in Limburg het nieuwe vastelaovendseizoen officieel wordt geopend. Ook in 'Groot Remunj' vinden dit weekend tal van roodgeelgroen getinte evenementen plaats. Hieronder een overzicht van de bij de redactie bekende activiteiten.

Aad op Nuuj
Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul opent het ‘vijfde seizoen’ al enkele jaren met het evenement ‘Aad op Nuuj’ op het Munsterplein. Zaterdag 10 november treedt vanaf 19.30 uur een keur aan vastelaovesartiesten op. De volgende namen verschijnen op het podium: De Batmötse, de Prinsekapel, de damesgarde, Roy Selder, La Bamba, Marleen Rutten,  Spik & Span, Patrick Gerets en Big Benny. Tevens wordt deze avond de nieuwe Uuleschlager bekendgemaakt. De toegang is gratis.

Inschieten op Munsterplein
Met elf kanonschoten luidt de Prinselikke Stadts-Garde Faubourg St. Jacques zondag het nieuwe vastelaovendseizoen in. Dat gebeurt om 11.11 uur op het Munsterplein in hartje stad, in aanwezigheid van diverse vastelaovesverenigingen.

Kapelse heks
Ook de Kaketoes slaan de vleugels weer uit. De vastelaovesvereniging die actief is in de wijken Kapel en Kemp begint de dag met een mis in de Kapel in ’t Zand, waarna het nieuwe seizoen wordt ingeschoten bij het Kaketoebeeld. Vanaf 14.00 uur is er in café De Post aan de Kapellerlaan een programma met muziek en diverse activiteiten. Zo worden deze middag de nieuwe Kapelse heks en het boerebroedspaar aan het publiek voorgesteld. De toegang is gratis.

Bóks op greun
Traditioneel gaat op 11 november ‘de Bóks op greun’ (foto). Dit jaar wordt er door de Luuj van de Bóks een heuse kindervoorstelling gepresenteerd bij het beeld op het Zwartbroekplein. Het programma gaat om 15.08 uur van start. Aansluitend kan iedereen die dat wil op kosten van De Bóks plaatsnemen in een Jan Plezier die naar café Resistent aan de Looierstraat rijdt. Ook daar is aan de kids gedacht. Zij kunnen zich uitleven op een springkussen en deelnemen aan een kleurwedstrijd. Om 15.45 uur begint ‘D’n Aanloup’ met optredens van Henk Douven, Mieke Berden, De Zingende Greunteman, Resi Coumans, de Luuj van de Bóks en een verrassingsact.

Det is Gelök!
Onder het vastelaovesmotto 2018/2019 ‘Det is Gelök!’ van Edwin Stevens, wordt in Swalmen op zondag 11 november op de Markt in Swalmen het nieuwe vastelaovendseizoen geopend. Met aan kop ZDH prins Flor II, de Hopsjlokkers en de Mulders vindt er vanaf 16.00 uur een programma plaats met o.a. de opening van het Muldershoes, het aftreden van de Mulder Marc Joosten, het bekendmaken van de nieuwe Mulder, het in beweging zetten van de Zjwamer Meule, gevolgd door elf kanonsschoten.

Griekse delegatie
In Maasniel is de crisis voorbij en wordt er weer gesmeten met de pieken. Speciaal voor de opening van het nieuwe vastelaovendseizoen komt er zondag 11 november een delegatie vanuit Griekenland naar ‘Neel’. De aafvaardiging komt die middag vanaf 14.00 uur de Neelder bevolking bedanken voor alle steun in de afgelopen jaren. Dankzij de inzamelingsactie op Gyros 555 (5*111) hebben ze alles weer op de rit. Ruimhartig en joviaal zullen de Grieken de vriendschap met de Katers bezegelen met een groot feest met zang, dans en delicatessen. Zubku Allepannelos, Maakmich Demekanodoos, Alexander Pasnogopgebos en Miem Laotdrélos, ook bekend als ‘t Kwartetje Hellenique, schieten samen met de Neelder garde het nieuwe seizoen in. Dat gebeurt onder het motto ‘Veer sjmiete de Vastelaovend in’. Aansluitend staan er in café-zaal De Ster aan de Raadhuisstraat 13 tal van artiesten op de bühne, waaronder de winnaar van de Neelder sjlager Op Good Gelök, de Autarky Bress Bend, de Prinsekepel en een combo onder leiding van Hub Boesten.