Apple: problemen bij iPhone X en MacBooks

Print
Apple: problemen bij iPhone X en MacBooks

Afbeelding: iStock

Apple heeft technische problemen geconstateerd bij sommige iPhone X-toestellen en 13-inch MacBook Pro-computers. Het bedrijf zegt de mankementen gratis te herstellen.

Volgens de Amerikaanse computergigant kan bij de iPhone X, die in 2017 werd gelanceerd, als gevolg van mankement in een onderdeel een probleem optreden met het scherm.

Problemen
Daardoor kunnen bepaalde commando's die met de vingers worden gegeven, niet worden uitgevoerd. In andere gevallen voert de telefoon commando's uit die helemaal niet zijn gegeven. Volgens Apple betreft het alleen sommige originele iPhone X-modellen en niet de opvolgers XS en XR die deze herfst werden geïntroduceerd.

De problemen met de MacBook Pro kunnen leiden tot dataverlies en het weigeren van de opslagschijf. Volgens Apple gaat het om een beperkt aantal 13-inch modellen met een opslagcapaciteit van 128 gigabyte en 256 gigabyte, die zijn verkocht tussen juni 2017 en juni 2018.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →