Rellen buiten stadion FC Den Bosch door Luik-hooligans, politie met vuurwerk bekogeld

Print
Rellen buiten stadion FC Den Bosch door Luik-hooligans, politie met vuurwerk bekogeld

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Zo'n vijftig voetbalsupporters uit België hebben vrijdagavond buiten stadion De Vliert in Den Bosch voor grote onrust gezorgd. De hooligans richtten onder andere vernielingen aan, bekogelden de politie met vuurwerk en sommigen van hen hadden drugs en bivakmutsen bij zich.

Uiteindelijk zijn acht supporters aangehouden, laat de politie zaterdag weten.

Vuurwerk
De voetbalsupporters uit het Belgische Luik waren vrijdagavond met de bus naar Den Bosch gekomen. Zij wilden de wedstrijd FC Den Bosch - FC Twente bezoeken, maar hadden geen kaartjes gekocht. Toen de Belgen te horen kregen dat ze het stadion niet in mochten, keerden zij zich tegen de politie.

Daarbij werden agenten onder andere met vuurwerk bekogeld. De dienders moesten fors ingrijpen om het geweld dat tegen hen werd gebruikt te beteugelen. De groep vluchtte vervolgens het stadionterrein af en verspreidde zich.

Bivakmutsen
Tegen het einde van de avond werd de bus van de Luikse raddraaiers vlak voor de terugreis naar België ingesloten door de Mobiele Eenheid. De bus met alle inzittenden werd vervolgens naar het politiebureau gebracht. Daar werden de supporters één voor één gecontroleerd en gefouilleerd.

Uiteindelijk werden acht supporters aangehouden. Volgens de politie zijn er zeven van hen ‘nadrukkelijk te linken’ aan de vernielingen en het geweld. "We vonden bij deze supporters en in hun bus meerdere bivakmutsen", meldt een politiewoordvoerder. "Ook werden in die bus nog enkele zakjes verdovende middelen aangetroffen die werden vernietigd."

Bewakingsbeelden
Na controle werd de supportersbus door de ME de stad uit begeleid en richting België gedirigeerd. De recherche in Den Bosch is zaterdag begonnen met een onderzoek naar de rellen bij stadion De Vliert. De verdachten worden gehoord en bewakingsbeelden worden bekeken.

Mogelijk komen nog meer verdachten in beeld. De politie sluit meerdere arrestaties dan ook niet uit. "Mensen die mogelijk met hun smartphone beelden hebben gemaakt van de ongeregeldheden roepen we op die met ons te delen", meldt een woordvoerder. "Zorg er met ons voor dat het kleine groepje dat het voor de echte voetballiefhebbers verpest, er niet mee weg komt.“