Video: Jongen met beperking vindt supersnel baan via Facebook

Print
Neer - Siem Geelen (20) uit Neer heeft binnen tien dagen een baan gevonden na het plaatsen van een oproep op Facebook.

De gehandicapte jongen had geen zin in saaie dagbesteding en gaat na een massaal gedeelde open sollicitatie volgende maand aan de slag bij ROC (regionaal opleidingscentrum) Leeuwenborgh in Sittard.

Filmpje
Met een videofilmpje dat zijn begeleidster Karin van Kessel van Spoor-10 in Reuver van hem maakte, riep Siem werkgevers op hem aan een baan te helpen. "Let op", schrijft Siem in zijn open sollicitatie, "ik kost jullie geen geld, ik kom gratis werken."

Dolgelukkig
Zijn oproep is inmiddels 11.000 keer gedeeld en zijn ouders ontvingen meer dan 100 aanbiedingen voor een baan. Dolgelukkig zijn ze dat Siem nu aan de slag kan bij Leeuwenborgh in Sittard waar hij vrijdag na een sollicitatiegesprek meteen is aangenomen. "Een school met 3.000 leerlingen, precies die mooie dynamische omgeving die Siem nodig heeft", vertelt zijn vader Loek Geelen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →