Gezinnen met probleemouders krijgen hulp bij kinderopvang

Print
Gezinnen met probleemouders krijgen hulp bij kinderopvang

Afbeelding: IStock Ingimage

Maastricht / Itteren - Een aantal gezinnen in Maastricht waar ouders kampen met psychische problemen of verslaving, krijgen van de gemeente de komende twee jaar kinderopvang, buitenschoolse opvang, huiswerkbegeleiding of een vijetijdsbesteding voor de kinderen aangeboden.

Daarnaast krijgt elk gezin een coach die de schakel vormt tussen naschoolse opvang, de GGZ hulpverleners van de ouders en het gezin. Er komen twintig kinderen in Maastricht in aanmerking voor de extra odersteuning.

Kinderen die opgroeien in een gezin met dergelijke problematiek lopen meer risico op mishandeling en emotionele verwaarlozing met alle gevolgen van dien voor hun (psychische) gezondheid, aldus de gemeente.

Wethouder Bert Jongen hoopt met de extra steun het welbevinden van de kinderen te verbeteren en de stress te verminderen: “Ook hopen we hiermee te voorkomen dat kinderen uiteindelijk in de jeugdzorg terecht komen”

Aan het prject wordt deelgenomen door medewerkers van kinderopvang, MEE, de volwassenen GGZ, Veilig Thuis, Jeugdgezondheidszorg  en het Team Jeugd van de gemeente. 

Naast Maastricht doen nog 9 andere gemeenten in Nederland mee met dit project dat geïnitieerd is door het Trimbosinstituut met subsidie van het ministerie van VWS.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →