Mishandeling op tienerfeest in disco Mondial: beloning uitgeloofd

Print
Mishandeling op tienerfeest in disco Mondial: beloning uitgeloofd

Fragment uit Facebook-filmpje gemaakt tijdens het incident. Afbeelding: Facebook

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek - Een jongen van zestien jongen uit Lanaken is vrijdagavond mishandeld in discotheek Mondial in Beek, tijdens een feest voor tieners. De politie bevestigt dat daar aangifte van is gedaan.

Op social media is een ouder een zoektocht gestart naar de daders. Hij heeft daarbij een filmpje geplaatst van de mishandeling, die met een smartphone is vastgelegd. De ouder, Peter van Loon uit Lanaken, belooft daarbij een forse beloning voor de tip die tot aanhouding van de daders leidt.

Van Loon zegt dat hij als gevolg van zoekactie inmiddels telefonisch met de dood is bedreigd. De politie kan niet bevestigen dat ook daarvan aangifte is gedaan. Om privacyredenen gaat de politie verder niet op de gebeurtenissen in.

Merkbril
Volgens Van Loon ging zijn elfjarige dochter voor het eerst op stap, samen met zijn zestienjarige zoon. Een vriend van zijn zoon, die bij het gezin logeert omdat zijn ouders op vakantie zijn, kreeg volgens hem zonder aanleiding ruzie in de discotheek. De daders zouden uit zin geweest op de merkbril van het slachtoffer. Daarbij liep de zestienjarige stevige klappen op.

"Ik ben op dit moment verantwoordelijk voor die jongen. Zijn ouders gaven aan te willen terugkomen van vakantie. Maar ik heb gezegd dat ik hier werk van maak", zegt Van Loon. Hij zegt inmiddels aardig zicht te hebben op wie de mogelijke daders zijn.

Afschuw
Mondial meldt in een verklaring "met afschuw de filmpjes te hebben bekeken, waarin een jongen door een aantal personen wordt aangevallen en meerdere malen hardhandig wordt aangepakt". De discotheek zegt Van Loon bij te willen staan om de zaak op te lossen.

Vijf jaar
De Beekse disco organiseert al vijf jaar feesten voor minderjarigen van 11 tot 16 jaar. Mondial onderstreept dat daarbij geen alcohol wordt geschonken, dat drugs verboden zijn en dat er voldoende gediplomeerde beveiligers aanwezig zijn op deze Teenageparty’s. Maar volgens Mondial kunnen de beveiligers niet overal tegelijk zijn en kan een dergelijk incident op een onbewaakt moment zo toch gebeuren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →