Forenzen kunnen twee weken e-bikes en speedbikes uitproberen

Print
Forenzen kunnen twee weken e-bikes en speedbikes uitproberen

Afbeelding: Stock Ingimage

Heerlen / Maastricht / Itteren / Hoensbroek - Forenzen in Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen kunnen de komende maanden gratis twee weken een e-bike uitproberen.

Maastricht Bereikbaar, het mobiliteitsplatform van de gemeente Maastricht en het bedrijfsleven in de regio, stelt de komende maanden in Maastricht, Heerlen en Sittard Geleen veertig e-bikes beschikbaar om uit te proberen. Daarvan zijn er negen speedbikes.

De e-bike actie start in Maatricht op 17 november en duurt tot 15 december. Daarna is Heerlen van 22 december 2018 tot 19 januari 2019 aan de beurt. Fietsers in de regio Sittard-Geleen kunnen van 26 januari tot eind februari van de actie gebruik maken. Er kan per fietser voor maximaal twee weken gereserverd worden. 

Het afhalen en terugbrengen van de e-bikes voor Maastrichtse forenzen is telkens op zaterdag, bij het uitgiftepunt Cycle Center aan de Sint Geradusweg 40 in Maastricht. De uitgiftepunten in Heerlen en Sittard worden later bekend gemaakt.

De reguliere e-bikes versterken de snelheid van de fiets tot 25 kilometer per uur. Op een speedbike kan de fietser met de electrische hulp 45 km per uur halen.

Maastricht Bereikbaar promoot slim reizen in de regio Maastricht en informeert over zaken zoals goedkoop parkeren, file-mijdend rijden en alternatieve vervoersmiddelen zoals de fiets en de e-bike.

Meer informatie over het gratis proefgebruik en reservering van een e-bike/speedbike is te vinden op: www.maastrichtbereikbaar.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen