VVV straft geschutter in Fortuna-verdediging genadeloos af

Print

Feest bij VVV. Afbeelding: ANP Pro Shots

VVV heeft de aanval van Fortuna afgeslagen en blijft de beste Limburgse club van het moment. In eigen huis strafte VVV geklungel in de Fortuna-verdediging hardhandig af: 3-2.

In de beginfase leek er niks aan de hand voor de ploeg uit Sittard. De gasten hadden weinig te duchten van VVV het eerste half uur en prikten zelf een paar keer.

Toch had Fortuna een gruwelijke fout van Jerold Promes nodig om op voorsprong te komen. De centrale verdediger timede volledig mis waarna Finn Stokkers goed afrondde. 

Niet lang
Lang kon Fortuna niet genieten. Jay-Roy Grot zette de turbo aan, sprintte Ciranni er wel erg makkelijk uit en stelde Mlapa in staat om te scoren. Dat lukte niet, Ralf Seuntjens was in de rebound wel trefzeker. Nog voor rust was Mlapa weer kansrijk, dit keer toonde hij geen genade nadat de Fortuna-verdediging bij een lange ingooi stuntelde.


(Foto Laurens Eggen)

Na de rust was het al snel diezelfde Mlapa die de wedstrijd in het slot gooide. En weer zag Fortuna er verdedigend niet goed uit. Een lange bal van achteruit werd doorgekopt, Koselev kwam te laat waardoor het voor Mlapa een koud kunstje was om de bal in het lege doel te schuiven. Fortuna probeerde in het vervolg met aanvallende wissels nog wat te forceren, maar gevaarlijk werd de ploeg eigenlijk nooit meer. Totdat André Vidigal ineens uit het niets raak kopte vijf minuten voor tijd. 

Bloed
Fortuna rook bloed en leek de gelijkmaker ook nog te maken in de blessuretijd. Een ultieme krachtsinspanning van Unnerstall en Roseler en flink wat geluk voor VVV bij een kopbal van Dammers voorkwamen dat echter. 

Door de zege stijgt VVV naar de vijfde plaats, met 18 punten uit elf duels.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: