'Terreurverdachten kregen instructies in vakantiehuisje Weert'

Print
'Terreurverdachten kregen instructies in vakantiehuisje Weert'

Een vakantiehuisje van Roompot. Afbeelding: ANP

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - Leden van de terreurgroep die een aanslag zou hebben voorbereid in Nederland, kregen een terrorismetraining op een vakantiepark in Weert. Dat meldt RTL Nieuws.

De instructies bestonden onder meer uit het omgaan met wapens en bomvesten. RTL Nieuws kreeg deze informatie boven water na gesprekken met meerdere bronnen.

Politie-infiltranten
De terrorismetraining gebeurde op 27 september. Vier van de zeven later opgepakte verdachten waren daarbij aanwezig. Ook twee politie-infiltranten waren erbij. Zij deden zich voor als mensen die spullen konden leveren voor een aanslag. De undercoveragenten van de politie verzorgden de training, meldt RTL Nieuws.

Weerterbergen
De instructie vond plaats in een huisje op het Roompot-vakantiepark Weerterbergen. In het gebouw was vooraf afluisterapparatuur aangebracht. 

De terreurverdachten werden later die dag aangehouden op een parkeerplaats aan de Trancheeweg in Weert, nadat ze het vakantiepark in een busje hadden verlaten. Drie andere leden van de groep werden in Arnhem opgepakt.

Pride
RTL Nieuws onthulde eerder op de zaterdag dat de groep mogelijk Pride Amsterdam als doelwit had.

Ontkenning
De directie van het vakantiepark heeft steeds ontkend dat de terreurgroep op De Weerterbergen verbleef.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu