Verstappen: Moeten het van strategie hebben, inhalen gaat niet

Print
Verstappen: Moeten het van strategie hebben, inhalen gaat niet

Afbeelding: AD/Getty

Zijn tachtigste GP start Max Verstappen zondag in Brazilië vanaf P5. "Dit hadden we vooraf ook wel kunnen invullen’‘, reageerde de Limburger die zich niet teveel illusies maakt over een topresultaat in de voorlaatste race van seizoen 2018.

P5 in de kwalificatie. Max Verstappen hield er vooraf al ernstig rekening mee dat hij beide Mercedes-coureurs en die van Ferrari voor moest laten gaan in Brazilië.

"Het is hier net een beetje zoals je naar Monza gaat. Daar weet je vooraf ook al dat je niet veel uit kunt richten", vatte Verstappen de kwalificatie op Interlagos bondig samen. "Dit hadden we vooraf ook wel in kunnen vullen."

Dichter op
Of het zondag anders wordt in de race? "Dan zitten we er natuurlijk wel dichter op en als er wat gebeurt moet je er bij zijn. Maar inhalen gaat hier niet", weet Verstappen, die alleen in de regenrace van 2016 het podium haalde op Interlagos (derde).

"Regen verwacht ik nu niet echt. Ik hoop dat het wat warmer wordt, dat zal beter zijn voor ons, met de banden. Maar inhalen? Dat moet hier wel echt door een juiste strategie komen."

Lees ook: Verstappen zondag op derde startrij in GP van Brazilië

Lees ook Ivo's Formule 1-blog: Naar Brazilië voor het vlees

Beslist
Het kampioenschap is beslist, de sjeu is er wel een beetje af in Brazilië, waar zondag de voorlaatste GP van het seizoen verreden wordt. Verstappen merkt het ook. "Er is niks meer te winnen. Je merkt aan iedereen in de paddock dat alles is gestreden. Maar dat betekent niet dat we niet gewoon nog twee keer ons best doen, want er zijn toch nog twee races te rijden en podiumplaatsen te winnen."

Begrip
Of hij nog een plaatsje stijgt op de startgrid, nu onderzocht wordt of Sebastian Vettel straf moet krijgen voor zijn ongeduldige optreden bij de verplichte weegprocedure van zijn auto? Het zal Verstappen om het even zijn. "Ik snap wel waarom Vettel boos werd en gefrustreerd was", zo toonde de Limburger begrip.

"Het begon net te regenen, hij wilde snel die softbanden eronder. Heeft gewoon haast. Wat hij doet, is natuurlijk niet oké. Maar ik kan het begrijpen. Snap dat hij daar niet blij mee was, hoe dat ging daar. Je ziet hoe rustig ze die pionnen wegnemen. Als je haast hebt, gaat dat altijd te langzaam."