Lions pakt punt tegen koploper na bloedstollend gevecht

Print
Lions pakt punt tegen koploper na bloedstollend gevecht

Afbeelding: iStock

De handballers van OCI-Lions hebben zaterdagavond in de topper tegen koploper Achilles Bocholt een punt mee naar huis genomen. In een spannend duel werd het 31-31 tussen de finalisten van de laatste twee jaar in de BENE-League.

Met nog vijftien seconden te spelen leidde Lions met een treffer voorsprong. Echter de laatste aanval van de bezoekers werd door het leidende duo afgefloten en aan de andere kant viel de gelijkmaker alsnog binnen.

Hoog tempo
Het duel ontspon zich in een bizar hoog tempo waarin het op en neer ging. Lions begon sterk, maar kende een dip vlak voor rust. De 16-14 achterstand liep op naar 25-22 en met nog tien minuten te gaan leek Lions te zijn geslagen.

Echter nu was het de beurt aan Bocholt om wat fouten te maken en daar profiteerde Lions van. Genoeg voor de zege was het net niet. Wel stijgt de ploeg na acht speelronden naar de vierde plaats. Dat is aan het einde net genoeg om de Final Four te bereiken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →