Burgemeester en wethouders brengen mantelzorgers bloemen

Print
Burgemeester en wethouders brengen mantelzorgers bloemen

Fanny Berger krijgt een bos bloemen uit handen van wethouder Mara de Graaf. Afbeelding: Jonathan Vos

Maastricht / Itteren - Burgemeester en wethouders van Maastricht kwamen zaterdag 10 november, de Dag van de Mantelzorg, persoonlijk een bloemetje langs brengen bij mantelzorgers in de stad om hun waardering te laten blijken voor deze vorm van zorgverlening.

In Maastricht ontvingen 306 mantelzorgers een bos bloemen in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Zij werden hiervoor aangemeld door diegene die zij verzorgen of iemand anders in hun omgeving. Enkelen van hen ontvingen de bloemen uit handen van de burgemeester of één van de wethouders.

De dag van de Mantelzorg is inmiddels al jaren een landelijke dag waarop mensen die zorg verlenen aan naasten of andere medemensen, vanwege hun inzet onder de aandacht worden gebracht.

Fanny Berger
Eén van de mantelzorgers in Maastricht is Fanny Berger. Fanny is elke dag in de weer voor zowel haar schoonmoeder als voor haar moeder. Ze kookt voor hen, doet boodschappen voor ze, beheert hun financiën en neemt hen mee op tal van uitstapjes. Daarnaast past Fanny vaak op haar achterneefje. Fanny heeft een fulltime baan bij het MUMC+.
Fanny ontving een bos bloemen uit handen van wethouder Mara de Graaf. De Graaf is wethouder met welzijn en Wmo in haar portefeuille. Als zodanig is ze ook verantwoordelijk voor mantelzorg.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →