Bordelen op wielen en andere uitwassen van de autonome auto

Print
Bordelen op wielen en andere uitwassen van de autonome auto

Afbeelding: iStock

Autonome auto’s zullen in de toekomst worden gebruikt als mobiele bordelen. Dat is een van de opmerkelijke uitkomsten van Brits onderzoek naar hoe zelfrijdende auto's het stedelijke toerisme zullen veranderen.

Twee Britse onderzoekers voorspellen dat autonoom rijdende auto’s ervoor zullen zorgen dat passagiers andere dingen gaan doen wanneer de noodzaak om op het verkeer te letten ontbreekt. Uit hun onderzoek blijkt dat het aantal peeskamers en bordelen zal dalen als gevolg van gepassioneerde ritjes in zelfrijdende auto's. 

Het onderzoek werd verricht door Dr. Debbie Hopkins van de Universiteit van Oxford en professor Scott Cohen van de Universiteit van Surrey. In hun studie staat beschreven hoe auto’s zonder bestuurder het stedelijk toerisme zullen veranderen. Volgens het duo zal bijvoorbeeld ok de vraag naar snelweghotels dalen wanneer mensen 's nachts in auto's kunnen reizen en slapen tegelijk.

Parkeren
Daarnaast zullen ook bordelen en hotels die kamers per uur verhuren worden geraakt. De prijzen van taxiritten zullen aanzienlijk zal dalen. Dit komt doordat het loon van de bestuurder de helft van de kosten van taxiritten bepaalt.

Parkeren is waarschijnlijk ook geen probleem meer, omdat gedeelde auto’s zonder bestuurder hun reis kunnen voortzetten en privévoertuigen kunnen terugkeren naar parkeerplekken buiten de stad.

Terreur
De touringcarindustrie zal eveneens last hebben van de opkomst van autonome auto’s, aangezien toeristen zich bij het bezoeken van een stad per auto geen zorgen hoeven te maken over het vinden van parkeergelegenheid.

Het meest verontrustend is echter het verhoogde risico op terreuraanvallen, aldus Hopkins en Cohen. Autonome auto’s kunnen volgens hen worden voorgeprogrammeerd of gehackt voor terroristische aanslagen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →