Vastelaovesseizoen officieel geopend, dringen bij ingangen Vrijthof

Print
Heerlen / Merum / Swalmen / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde / Maastricht / Itteren / Hoensbroek - Het Vastelaovesseizoen is zondag om 11.11 uur officieel geopend.

Het was zondagmorgen om 11 uur dringen voor de ingangen van het Vrijthof in Maastricht. Daar zal tot halverwege de avond een keur aan artiesten ervoor zorgen dat het carnavalsseizoen in Maastricht met een groots feest wordt gevierd.

Teleurgesteld
Het leek wel of heel Limburg het plein op wilde voor de opening van het carnavalsseizoen. Om de veiligheid te waarborgen werd bij de ingangen streng gecontroleerd. De familie Sleijpen uit Meers duurde het allemaal te lang. Zij keerden teleurgesteld om: "We komen speciaal voor de start om elf over elf naar Maastricht. Die halen we zo niet."

Ook in Sittard, Venlo, Kerkrade en andere Limburgse steden en dorpen zijn er activiteiten vanwege de opening van het carnavalsseizoen. In Roermond en Heerlen werd zaterdagavond al 'oud op nieuw' gevierd, muzikaal begeleid door lokale artiesten, en vooral veel bier.