Deken Smeets neemt afscheid van Venray met erepenning

Print
Deken Smeets neemt afscheid van Venray met erepenning

De nieuwe bisschop van Roermond: Harrie Smeets. Afbeelding: ANP

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren - Deken Harrie Smeets verlaat Venray als ereburger van die gemeente. Tijdens een bijzondere openbare raadsvergadering reikte burgemeester Hans Gilissen zondag de gouden erepenning aan hem uit. Daaraan is het ereburgerschap verbonden.

Smeets verlaat Venray omdat hij binnenkort wordt gewijd als de nieuwe bisschop van Roermond.

Hij is de opvolger van Frans Wiertz. Smeets is sinds 2004 pastoor in Venray en deken van het dekenaat Venray-Gennep. Zondag nam hij afscheid met een speciale mis en een receptie.

Erepenning
De erepenning komt Smeets toe vanwege "zijn grote betekenis voor het maatschappelijk leven en zijn warme persoonlijk bijdrage in het leven van veel mensen in Venray en omstreken".

Het is pas de tweede keer dat het ereburgerschap in Venray wordt toegekend. In 1972 viel die eer te beurt aan vertrekkend gemeentesecretaris Henk Vorst.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →