Schutter in Californische bar doodde zichzelf

Print
Schutter in Californische bar doodde zichzelf

Afbeelding: ANP

De 28-jarige oud-marinier die in een bar in de Californische plaats Thousand Oaks twaalf mensen doodschoot, heeft ook zichzelf van het leven beroofd. Dat heeft de lijkschouwer vastgesteld, meldde de sheriff van Ventura County.

De schutter, Ian David Long, opende woensdagavond laat het vuur in de Borderline Bar and Grill, waar zo'n 150 bezoekers waren. Elf van hen werden dodelijk getroffen.

Agent
Het twaalfde slachtoffer was een politieagent, die te hulp was gesneld en in een vuurgevecht verwikkeld raakte met de dader. Deze werd later ook levenloos aangetroffen, naar nu bekend is geworden door een kogel uit zijn eigen pistool.

Over zijn motieven viel nog niets te zeggen. In het onderzoek worden alle mogelijkheden bekeken, waaronder het vermoeden dat Long het had voorzien op een voormalige vriendin. De politie is nog druk bezig met het verhoren van getuigen. Daarnaast is het huis van de ex-militair doorzocht en de auto waarin hij naar de horecazaak reed.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →