Ajax brengt Excelsior grootste thuisnederlaag ooit toe

Print
Ajax brengt Excelsior grootste thuisnederlaag ooit toe

Afbeelding: ANP Pro Shots

Aan de hand van Donny van de Beek heeft Ajax zondag met 1-7 gewonnen bij Excelsior. De middenvelder scoorde twee keer en gaf één assist voor de Amsterdammers die flink aan het doelsaldo werkten. Het was de grootste thuisnederlaag van Excelsior in de eredivisie.

Van de Beek worstelde dit seizoen openlijk met de reserveplaats bij Ajax. Hij viel buiten de boot toen Ajax de belangrijke voorrondes van de Champions League speelde, maar knokte zich weer terug in het elftal. De laatste weken is hij weer een zekerheidje in het team en tegen Excelsior liet hij zijn waarde zien.

Na een fijn passje van Dusan Tadic maakte Van de Beek na een halfuur de 0-1 in het Van Donge & De Roo stadion. Vlak voor rust maakte Lasse Schöne met zijn handelsmerk, een rake vrije trap, de comfortabele 0-2.

Vlak na rust was het weer tijd voor Van de Beek die op aangeven van invaller Rasmus Kristensen 0-3 maakte. Nadat Ali Messaoud scoorde voor de Rotterdammers, verzorgde Van de Beek op prachtige wijze (met een hakballetje) de assist op de 1-4 van Kasper Dolberg.

Dolberg
Erik ten Hag koos tegen Excelsior weer voor de opstelling die de afgelopen weken zo vertrouwd is in de eredivisie. Dus in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Benfica met Dolberg in de spits en met David Neres op de reservebank.

Neres en ook Huntelaar mochten nog invallen toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was. Jerdy Schouten maakte en eigen doelpunt en Hakim Ziyech maakte ook nog eens de 1-6. Voor Ajax was dat niet genoeg. Ten Hag maakte aan de zijlijn het gebaar dat het tempo hoog moest blijven. De Amsterdammers hebben namelijk ook qua doelsaldo een achterstand op PSV. Neres maakte ook nog de 1-7. Het verschil in doelsaldo met PSV is nog altijd zes.