Vliegtuig Air Astana maakt noodlanding na abnormale start van vlucht

Print
Vliegtuig Air Astana maakt noodlanding na abnormale start van vlucht

De vlucht KC1388 met een toestel van Air Astana verliep ongebruikelijk onrustig. Het toestel is met behulp van twee F16's veilig aan de grond gezet. Afbeelding: Flightradar

Een vliegtuig van de Kazachse luchtvaartmaatschappij Air Astana was zondag geen veilige vlucht beschoren.

Vlak na opstijgen van luchthaven Lisbon Airport leek de bemanning van vlucht KC1388 de controle over het toestel te verliezen. De beelden Flightradar24 laten een abnormale afgelegde route zien.

Onbedwingbaar
Het vliegtuig, Embraer E190, geregistreerd als P4-KCJ, was onbedwingbaar. Dat zou een van de piloten aan Air Traffic Control hebben laten weten. Het toestel vloog rondjes boven Portugal voordat de bemanning enige controle kon terugpakken en een noodlanding kon maken op Beja Airport.

F 16-straaljagers
Twee F16 straaljagers werden door de Portugese Luchtmacht op het vliegtuig afgestuurd om het veilig naar de grond te begeleiden.

Het toestel vloog voor het laatst op 2 oktober naar Lissabon, hoogstwaarschijnlijk voor onderhoud, meldt Flightradar24. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →