Van der Poel: vier op vier in Superprestige

Print
Van der Poel: vier op vier in Superprestige

Afbeelding: BELGA

Mathieu van der Poel heeft ook de vierde wedstrijd uit de Superprestige gewonnen.

De Nederlander, vorige week in Rosmalen nog gekroond tot Europees kampioen, won de veldrit van Gavere met inmiddels vertrouwde overmacht. Van der Poel was eerder al de beste in Gieten, Boom en Ruddervoorde.

Van der Poel ging er al in de openingsfase vandoor en werd door de achter hem jagende Belgen nooit meer teruggezien. Toon Aerts werd op iets meer dan 20 seconden tweede, wereldkampioen Wout van Aert derde. Lars van der Haar finishte als vijfde.

Geen fout
"Ik heb geen enkele grote fout gemaakt", concludeerde Van der Poel bij de Belgische tv-zender Sporza. "Het geeft vertrouwen om zo rond te rijden." Van der Poel was vorig jaar in Gavere nog de grote pechvogel toen hij in de slotronde door een lekke band, gevolgd door andere materiaalpech, de zeker gewaande zege nog aan Van Aert moest laten. "Ik wilde hier net zo goed zijn als vorig jaar, misschien was ik nog wel beter.''

Modderig parcours
De omstandigheden waren zwaar in Gavere, waar de vele regen voor een modderig parcours had gezorgd. Van der Poel: "Het was ook voor mij een lastige cross, ik heb afgezien. Die Gavereberg werd iedere ronde lastiger en lastiger. Ik ben moe, maar kan wel zeggen dat dit technisch gezien een van mijn beste crossen ooit was."

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →