Besluit Center Court Kerkrade uitgesteld

Print
Besluit Center Court Kerkrade uitgesteld

Afbeelding: Luc Lodder

Kerkrade / Eygelshoven - Er valt deze maand nog geen definitief besluit over het wel of niet doorgaan van het Center Court in Kerkrade.

De gemeente wil breder onderzoek doen en vraagt daarnaast nog eens 1 miljoen euro aan de gemeenteraad.

Go of no-go
Eigenlijk zou er deze maand een definitieve go of no-go worden gegeven voor de komst van het centrum met onder andere een zwembad, sporthal, medisch centrum en studenten- en zorgwoningen, dat moet komen te liggen op het huidige ziekenhuisterrein. 

Center Court-gedachte
Maar Kerkrade is na overleg met de provincie Limburg en IBA Parkstad tot de conclusie gekomen dat aanvullend onderzoek noodzakelijk is. Daarbij gaat het om het verder uitwerken van de zogenoemde Center Court-gedachte, waarbij een samenwerking van de gemeente met maatschappelijke partners en zorgpartijen moet gaan zorgen voor een structurele verbetering van de gezondheid van de mensen in de regio. Het complex genaamd Center Courtmoet de fysieke thuisbasis worden. 

1 miljoen
Het extra onderzoek duurt ongeveer zes maanden. De verwachting is dat voor de zomervakantie een definitieve besluit kan worden genomen. Daarnaast stelt de gemeente voor het voorlopige ontwerp alvast uit te werken tot een definitief ontwerp. Kostenplaatje: 1 miljoen euro. De gemeenteraad mag zich donderdag gaan buigen over het voorstel.

Lees ook: Project van 42,5 miljoen in Kerkrade moet het verschil maken

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →