Plagiaatkwestie: Beekdaelen Lokaal past partijlogo aan

Print
Plagiaatkwestie: Beekdaelen Lokaal past partijlogo aan

Afbeelding: Beekdaelen Lokaal

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Zuid-Limburg - Vanwege de ontstane commotie heeft de politieke partij Beekdaelen Lokaal (BL) haar logo aangepast.

Onlangs kreeg de partij een brief van de stuurgroep herindeling Beekdaelen met de melding dat het gebruik van het oude gemeentelogo niet was toegestaan. Lijsttrekker Fons Heuts vond dat de gemeente zich belachelijk maakte. 

Streepjes
Toch heeft hij er nu voor gekozen het logo aan te passen. De bolletjes, die samen de geografische plattegrond van de nieuwe gemeente vormden, zijn veranderd in streepjes. Heuts: "We hoorden dat streepjes wel mochten. Nou, dan krijgen ze streepjes. We willen op een eenvoudige manier laten merken dat het ons allemaal niks uitmaakt. Maar blijkbaar waren er mensen die zich eraan stoorden. Wij willen nu weer graag over de inhoud praten.” 

Verkiezingsuitingen
Op de uitingen voor de aankomende verkiezingen op 21 november zal het gekopieerde logo blijven staan. Heuts: "Ja, dat is allemaal gedrukt en geplakt. Daar kunnen en gaan we niks meer aan doen.”

Lees ook: Rel in Beekdaelen: lokale partij 'kopieert' gemeentelogo

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →