Taakstraf voor woedende Verstappen na aanvaring met Ocon

Print
Taakstraf voor woedende Verstappen na aanvaring met Ocon

Afbeelding: Twitter

De raceleiding van de Formule 1 heeft Max Verstappen zondag een taakstraf opgelegd voor de aanvaring met Esteban Ocon na afloop van de Grote Prijs van Brazilië.

Verstappen zocht Ocon na de race op om verhaal te halen en gaf hem enkele duwen. Verstappen moet binnen een half jaar twee dagen 'maatschappelijke dienstverlening' verrichten voor de autosportfederatie FIA.

De raceleiding vroeg Verstappen en Ocon om tekst en uitleg en concludeerde dat de Limburger artikel 12.1.1 van het reglement van de FIA had geschonden door de Fransman fysiek te belagen. 

'Idioot'
Max Verstappen denkt dat hij de Grand Prix van Brazilië had gewonnen als hij geen tik had gekregen van Esteban Ocon. De Limburger moest zondag uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek achter Lewis Hamilton. "Door zo’n idioot gaat het mis", baalde Verstappen na afloop van de race. 

Met nog 27 rondes voor de boeg ging Verstappen aan de leiding toen achterblijver Ocon hem in de eerste bocht van het circuit van Interlagos wilde inhalen. De Fransman reed de Nederlander aan, waardoor Verstappen spinde en de leiding kwijtraakte aan Hamilton.

Verstappen kan nog tegen de straf in beroep gaan.