Rechtbank straft veel lager in helikopterzaak

Print
Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - De rechtbank in Amsterdam heeft in de Limburgse helikopterzaak veel lagere straffen opgelegd dan de officier van justitie had geëist.

Volgens de rechtbank is er geen bewijs geleverd voor een poging tot kaping van een helikopter, met als doel de bevrijding van een gevangene in Roermond. 

Volgens de rechtbank waren de verdachten nog niet begonnen aan de uitvoering van deze misdrijven, doordat de politie ingreep.

Benaouf A.
Het OM verdacht de groep van negen mannen ervan op 11 oktober vorig jaar de crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond te willen bevrijden. Hiertoe werd in Budel een helikopter gehuurd, die na een tussenlanding zou worden gekaapt. De politie had al lucht gekregen van de ophanden zijnde operatie en greep voor de kaping in.

De rechtbank legde drie verdachten straffen van 30 maanden cel op voor het voorbereiden van de kaping, wat een lichter misdrijf is dan een poging. Tegen hen was tot negen jaar geëist. Drie verdachten gaan geheel vrijuit, de andere drie kregen tot twee jaar cel.

Doodgeschoten
Bij de achtervolging van de verdachten werd in Roosteren één van hen doodgeschoten door de politie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →