Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Geurige kipcurry met spinazie van wereldburger Poulomi

Bon Appetit

Afbeelding: Rein Bollen

Calcutta, Mumbai, Dubai, Parijs, Singapore, Vaals en Maastricht. Poulomi Basu mag zich met recht een wereldburger noemen. Toch gaat er niets boven de keuken van haar geboorteland, vindt de Indiase.

Nee, we hoeven niet te vrezen dat de vlammen straks uit de oren slaan, het hart op hol slaat en straaltjes zweet uit alle poriën tevoorschijn komen. Poulomi Basu stelt ons meteen gerust als we haar knusse appartement dichtbij het station van Maastricht betreden. "Het is een misvatting dat de Indiase keuken altijd pittig is”, zegt de vrouw die 39 jaar geleden werd geboren in Calcutta en sinds een jaar inwoner van de Limburgse hoofdstad is.

In de streek waar ze zelf is opgegroeid ...