'Forse daling overlast drank en drugs Venlo-Zuid'

Print
'Forse daling overlast drank en drugs Venlo-Zuid'

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld / Noord-Limburg - De overlast in verband met drank en drugs in Venlo-Zuid blijft fors dalen. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente. Omwonenden menen dat de cijfers niet kloppen.

Het gemeentebestuur van Venlo toont in een overzicht dat de overlast van drank en drugs in de grootste Venlose wijk sterk verminderd is. Het aantal geregistreerde incidenten bij de politie nam af van 242 in 2014 tot 55 in 2018. In het overzicht zijn de cijfers tot 4 november opgenomen, zodat ze goed te vergelijken zijn. Meldingen van andere incidenten zijn 'redelijk stabiel' gebleven, concluderen Burgemeester en Wethouders.

Brief
Het college reageert op vragen die CDA en PVV hadden gesteld. De politieke partijen trokken aan de bel naar aanleiding van een brief die buurtbewoners hadden gestuurd. Zij wonen vlakbij de twee coffeeshops en de opvang van daklozen aan de Sloterbeekstraat. In hun beleving is de overlast toegenomen en is die ontwikkeling te wijten aan een verminderd toezicht door agenten en buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s). Het gemeentebestuur bestrijdt die aanname.

'Dat is veel te laag'
Kees Dijkmans, woordvoerder van omwonenden, plaatst vraagtekens bij de cijfers van de gemeente. Hij stelt dat hij dit jaar alleen al dertig keer geklaagd heeft over overlast van drank en drugs. "En ik ben zeker niet de enige. Ik snap niet hoe ze aan die 55 komen. Dat is veel te laag." Dat sprake is van een daling verklaart Dijkmans door te verklaren dat mensen "meldingsmoe" worden. "Ze klagen niet meer omdat er met hun klachten niets wordt gedaan."

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje