Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

'Twee kinderen verliezen gaat al je verstandelijke vermogens te boven'

Boy en Petra Naaijkens verloren twee zoons aan een zeldzame hersentumor. "We willen niet eeuwig blijven hangen in ons verdriet, proberen onze ellende om te zetten in positivisme. Dat is moeilijk, iedere dag weer, want we missen Sam en Tom enorm." Afbeelding: Rob Oostwegel

Noorbeek / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt - Hun zoontjes overleden op een extreem jonge leeftijd aan de gevolgen van een zeer zeldzame hersentumor. Als ouders gingen Boy en Petra Naaijkens twee keer door een hel. Onlangs lieten ze een tatoeage zetten als eerbetoon aan hun jongens.

Het lijkt wel alsof ze een metertje boven de grond zweven, zo trots zijn ze. Het is november 1994 en Boy en Petra Naaijkens zijn helemaal in de wolken. De dolgelukkige dertigers mogen zich de kersverse ouders noemen van hun pasgeboren zoontje Tom. De vlag gaat uit. In hun woning in Noorbeek, boven het eetcafé dat ze bestieren, zijn de beschuiten met muisjes haast niet aan te slepen. Het leven lacht Boy en Petra toe. Dan nog wel.

Alles verandert plots in de herfst van 1997. Er is iets aan ...