Verbod op afschieten gans na foutje jager

Print
Verbod op afschieten gans na foutje jager

Afbeelding: Ken Billington/Wikimedia

Het afschieten van de kolgans is vanaf aanstaande maandag verboden. Dat hebben de provincie en Faunabeheereenheid Limburg besloten.

De aanleiding van het verbod is een foutje van een jager. Hij schoot onlangs per ongeluk een dwerggans af in Meerlebroek, een natuurgebied in de buurt van Reuver.

Verwarrend
Deze watervogel is wereldwijd bedreigd. In heel Europa is het verboden om op deze watervogel te schieten. Dat dit toch gebeurde, kwam vermoedelijk doordat de jager de dwerggans aanzag voor een kolgans. Die twee soorten zijn namelijk moeilijk van elkaar te onderscheiden.

De vergissing is reden voor de provincie en Faunabeheer Limburg om ook het afschieten van de kolgans voorlopig te verbieden. Zo hopen ze een einde te maken aan de verwarring. Het verbod is van kracht totdat duidelijk is of er meer dwergganzen in Limburg bivakkeren, aldus een woordvoerder van de provincie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee