Beste café van Limburg staat in Venlo

Print
Beste café van Limburg staat in Venlo

Café De Klep in Venlo. Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Gulpen / Heerlen / Sevenum / Helden / Sittard / Vijlen / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray - Café De Klep in Venlo is als vierde geëindigd in de Café Top 100 van Vakblad Misset Horeca. Toch valt er iets te vieren in Limburg: Proeflokaal Goesting in Venray ging er vandoor met de publieksprijs.

De ‘beste kroeg van Nederland’ staat in Den Haag. Dat heeft de jury van de Café Top 100 maandagavond bekendgemaakt in Studio 21 in Hilversum.

Huppel The Pub, vorig jaar nog op plek twee, bleef café De Toren uit Heeswijk-Dinther nipt voor. Roels Eten en Drinken uit Den Bosch completeert de top drie. Behalve De Klep op plaats vier staat ook het Sittardse café De Gats in de top tien, op plaats negen.

Publieksprijs
In wat volgens de organisatie een nek-aan-nekrace was, sleepte Proeflokaal Goesting uit Venray de publieksprijs in de wacht. Eigenaar Gijs Schapendonk kan zijn geluk niet op: "Dit is geniaal. De eerste keer dat we meedoen en dan meteen de publieksprijs. We hebben hier met ons hele team keihard voor gewerkt. Super bedankt voor iedereen die op ons heeft gestemd."

Misset Horeca maakt de ranglijst sinds 1994 elk jaar bekend. De laatste keer dat een Limburgse kroeg de prijs van de vakjury kreeg, was in 2016. Toen ging In de Karkol uit Maastricht er met de eretitel vandoor.

In de Café Top 100 staan dit jaar in totaal twaalf Limburgse kroegen. Naast De Klep en De Gats zijn dat: In de Karkol, Maastricht (16), De Zoes, Helden (37), Gulpener BrouwLokaal, Gulpen (40), Proeflokaal Goesting, Venray (48), D'r Klinge, Heerlen (51), De Sevewaeg, Sevenum (70), In den ouden Vogelstruys, Maastricht (77), 't Hijgend Hert, Vijlen (82), De Hertog Jan Proeverij, Arcen (84), De Poshoorn, Maastricht (97).