Maastrichtse ambtenaren verzetten zich tegen nieuw gezamenlijk servicecentrum

Print
Maastrichtse ambtenaren verzetten zich tegen nieuw gezamenlijk servicecentrum

Het pand in Heerlen staat klaar voor ambtenaren uit Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht. Afbeelding: Peter Schols

Heerlen / Maastricht / Itteren / Hoensbroek / Zuid-Limburg - De verhouding tussen de Maastrichtse ambtenaren die naar Heerlen moeten en hun werkgever is ernstig bekoeld, bleek tijdens een kort geding.

Het Shared Service Center Zuid-Limburg (SSC-ZL) beleeft een valse start.

Ambtenaren in Maastricht en Sittard-Geleen verzetten zich tegen de voorwaarden waaronder ze in dit in Heerlen gevestigde gezamenlijke dienstencentrum moeten gaan werken. Maandag diende een kort geding dat de FNV en CNV aanspanden tegen de gemeente Maastricht en SSC-ZL. De vakbonden stellen dat het sociaal plan en de overgangsregeling voor de 56 overstappende Maastrichtse ambtenaren niet eenzijdig door de gemeente hadden mogen worden vastgesteld. Dat is wel gebeurd, een week voordat de vakbonden op 27 maart hun leden wilden raadplegen.

Geen vertrouwen
Volgens Angela Chinnoe, de advocaat van de vakbonden, was de gemeente van die datum op de hoogte. Maar de gemeente en SSC-ZL besloten de regelingen eenzijdig vast te stellen, omdat ze - aldus hun raadsman Gregoor van Duren - na eindeloos rekken door de bonden geen vertrouwen hadden dat er nog een ledenraadpleging zou plaatsvinden. Een week later verwierp de ledenraadpleging de arbeidsvoorwaarden.

De vakbonden eisen dat de verhuizing wordt opgeschort en het overleg wordt hervat. De rechter proefde dat er communicatieproblemen zijn tussen het stadsbestuur en de ambtenaren. Bovendien voelen de werknemers zich niet gerespecteerd. De werknemersdelegatie heeft het vertrouwen in de werkgever opgezegd. Uitspraak binnen twee weken.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje