Piloten zien ufo boven Ierland: ‘Zeer helder licht en razendsnel’

Print
De Ierse luchtvaartautoriteiten gaan onderzoek doen naar meldingen van piloten over ufo's. Een piloot meldde afgelopen week een ongeïdentificeerd vliegend object toen hij bij Ierland vloog.

Het incident gebeurde afgelopen vrijdag, tijdens een vlucht van het Canadese Montreal naar Londen, aldus nieuwszender BBC. Ook andere piloten deden melding van snel bewegende vliegende objecten.

De piloot vroeg omstreeks zeven uur 's ochtends de verkeersleiding van het vliegveld Shannon of er een militaire oefening was, omdat het voorwerp zich ‘razendsnel’ verplaatste’. Dat bleek niet het geval.

Vervolgens meldde zij een ‘zeer helder licht’ te zien en een voorwerp dat aan de linkerkant van zijn vliegtuig vloog en vervolgens snel naar het noorden verdween.


Meerdere objecten
De piloot van een Virgin-toestel suggereerde dat het mogelijk een meteoriet was die de atmosfeer binnenkwam. Volgens de vliegenier volgden meerdere objecten dezelfde baan.

Een andere piloot zegt "twee felle lichten" te hebben gezien, die vervolgens met hoge snelheid omhoog vlogen. Hij spreekt van iets met een ‘astronomische snelheid, bijna twee keer dat van het geluid’. 

De Ierse luchtvaartautoriteiten nemen de melding serieus, maar heeft nog geen verklaring. "De IAA heeft een rapport ingediend, nadat een aantal vliegtuigen melding heeft gemaakt van ongewone luchtactiviteit".