Limburg grijpt naast distributiecentrum Alibaba

Print
Limburg grijpt naast distributiecentrum Alibaba

Topman Jack Ma van Alibaba. Afbeelding: ANP

Limburg delft vooralsnog het onderspit in de strijd om een groot Europees distributiecentrum van webwinkelreus Alibaba binnen te halen. Het Chinese bedrijf kiest voor Luik.

Dat zegt Terry von Bibra, algemeen directeur voor Europa van Alibaba, in een interview met Het Financieele Dagblad.

Behalve Luik waren ook Maastricht en Weert in de race voor het distributiecentrum. Alibaba richt zich vooralsnog vooral op de Waalse stad als Europees logistiek knooppunt, zegt Von Bibra. Zo zouden de eerste vliegtuigen voor Singles Day, een jaarlijks koopjesfestijn van het e-commercebedrijf, al zijn vertrokken naar de Belgische stad.

Gesprekken
Topman Jack Ma van Alibaba voerde afgelopen zomer gesprekken in Den Haag over een vestiging in Nederland. Von Bibra sluit dan ook niet uit dat het bedrijf voor verdere expansie naar ons land kijkt. "Belangrijkste is dat we al een vergaande samenwerking hebben met Luik, maar daar zal de uitbreiding zeker niet eindigen.

In dat verband zou Jack Ma Nederland een "extreem belangrijk land met een rijke handelsgeschiedenis'' hebben genoemd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen