Vee&Dee blazen oud nummer Wiel Knipa nieuw leven in

Print
Vee&Dee blazen oud nummer Wiel Knipa nieuw leven in

Rob Dijcks (links) en Peter Vincent. Afbeelding: Ermindo Armino

Heerlen / Hoensbroek - Rob Dijcks en Peter Vincent, beter bekend als het Heerlense duo Vee&Dee, had al een tijd de wens een oud nummer van Wiel Knipa in een nieuw jasje te steken. Met het uitbrengen van een nieuwe cd komt die wens uit.

In 1970 bracht Wiel Knipa een single uit met daarop een liedje in het Nederlands, in de hoop daarmee ook landelijk door te breken. Dat nummer genaamd ‘Tiereliere’, is nu van een Limburgse tekst voorzien. Een andere Heerlenaar, muzikale duizendpoot Axel Lindelauf, werd gevraagd er een modern sausje over heen te gieten. En zo komt een oud nummer van Wiel Knipa tot leven.

Oude en nieuwe liedjes
Op de nieuwe cd, die zaterdag 17 november gepresenteerd wordt, staan de liedjes van Vee&Dee van de laatste tien jaar, aangevuld met vijf nieuwe liedjes. Het is de derde cd die het duo uitbrengt. Elke cd werd uitgebracht bij een jubileum van VV De Eekheuëre: 2x11, 3x11 en nu dus 4x11 jaar. De Eekheuëre omarmen immers de meeste van de liedjes als hun sjlager en motto.

Creatieve samenwerking
De V van Vincent en de D van Dijcks hebben ze tot hun naam gemaakt: Vee & Dee. Na eerst alleen samen gezongen te hebben, componeerden ze in 1995 ook samen het nummer ’Ut End Van Ut Leedje’. Het was het begin van een creatieve samenwerking. Voor de twee artiesten zelf, maar ook voor De Eekheuëre. In de volksmond werd er dan ook al gauw gesproken over ‘De Eekheuëre-sjlagers’ van Peter & Rob. Inmiddels zijn Vee & Dee tientallen liedjes en vele successen verder. Zo wonnen ze in het verleden de Heerlense Sjlagerverkiezing, wonnen ze het Parksjtad Leedjes Konkoer, hebben ze al vele malen de halve finale van het LVK bereikt en gingen ze in 2016 zelfs door naar de finale. Ook viel beiden de eer te beurt door de SLV onderscheiden te worden met de ’Zilvere Buut’.

Presentatie
De cd wordt zaterdag 17 november gepresenteerd in café D’r Klinge aan het Pancratiusplein in Heerlen. Er zijn optredens van Paul en Leo, De Dörpsgekke en Los Papas. Wethouder Charles Claessens neemt de eerste cd in ontvangst. De aanvang is 21.11 uur en de entree is gratis.