Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Zó maak je de perfecte kalkoen klaar

Geert Coolen van biologisch kalkoenenbedrijf in Heythuysen leert ons hoe je een kalkoen bereidt: 'Van vulling wordt-ie droog.' Afbeelding: Laurens Eggen

Heythuysen - Hét gerecht tijdens Thanksgiving is natuurlijk kalkoen. Maar hoe maak je ’m nou precies klaar? Wij leggen het stap voor stap uit.

Toegegeven: het ziet er smakelijk uit. Voor ons staat een exclusieve kelly bronze, een scharrelkalkoen die wordt gehouden in weilanden en bosjes. In Nederland wordt dit formaat van 5.5 kilo het meest verkocht. Zes tot zeven personen kunnen ervan eten. Dus nee, we gaan niet massaal voor zo’n megakalkoen die we kennen uit de beroemde scène waarbij deze op het hoofd van Mister Bean belandt. En, om nog een clichébeeld te doorbreken: het is ook niet zo dat een kalkoen perse gevuld ...