Doodskist rijdt door centrum Heerlen voor filmopnamen

Print
Doodskist rijdt door centrum Heerlen voor filmopnamen

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Heerlen / Hoensbroek - Een opvallend konvooi met een doodskist manoeuvreert zich dinsdag door de straten van de Heerlense binnenstad, voor opnamen van de korte film Convoi Exceptionnel.

De film wordt gemaakt volgens het winnende scenario van de Heerlense filmwedstrijd Shoot Heerlen! Dit is een project van de gemeente Heerlen en filmplatform CineSud.

Er werden negen uiteenlopende filmplannen ingediend van zowel makers uit Limburg, de rest van Nederland en België. De enige voorwaarde voor de wedstrijd is dat de film zich grotendeels afspeelt in Heerlen centrum. Convoi Exceptionnel, van regisseur Genio de Groot en scenarist Mark van Seggelen, is een absurd en tragikomisch portret van een bij zijn moeder inwonende zoon van veertigplus.

Bijzonder
Hij is transportbegeleider van convoi exceptionnel-vervoer en maakt in zijn vrije tijd foto’s van uitzonderlijk vervoer en spaart miniatuurtjes van bijzondere vrachtauto’s. Zijn moeder heeft maar één langgekoesterde wens: oma worden. Nu zij stervende is, moet de zoon op zoek naar een vrouw.

Jordy Clemens, wethouder Cultuur gemeente Heerlen: "Ik ben ontzettend benieuwd naar deze absurdistische tragikomedie tegen de achtergrond van onze stad. Bijzonder dat een filmmaker van zo’n statuur voor Heerlen kiest."

De film gaat volgend jaar in première.