Aldi Venray mag nog dik jaar op gedoogplek blijven

Print
Aldi Venray mag nog dik jaar op gedoogplek blijven

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren - De Aldi in Venray mag nog dik een jaar op de gedoogplek aan Den Herk blijven zitten. De gemeente heeft tijd nodig om te uit te zoeken waar de discounter het best naartoe kan: de oude Dr. Poelsschool of de voormalige Toverbal.

De gemeente Venray weigert vooralsnog toestemming te geven voor verhuizing naar de plek waar de Aldi het liefst heen wil: de hoek Hoenderstraat/Langeweg.

Onduidelijkheden
Niet dat de gemeente a priori tegen verhuizing van Den Herk naar deze plek is, maar er zijn nog teveel onduidelijkheden. Zo zijn de financiële gevolgen nog niet bekend. En er ligt nog het verzoek van de Stichting Venray Monumentaal om het oude schoolgebouw de titel ‘gemeentelijk monument’ te geven.

De gemeente onderzoekt of de oude Dr. Poelsschool het als product van de wederopbouwperiode na de oorlog waard is te behouden. Dat onderzoek heeft echter meer voeten in de aarde dan gedacht. Er komt nu eerst meer onderzoek naar de na-oorlogse periode. Begin volgend jaar moet er duidelijkheid zijn.

Gedogen
De gemeente voelt zich gedwongen de Aldi aan Den Herk te blijven te gedogen tot januari 2020. "We verlengen de toestemming met tegenzin”, aldus wethouder Jan Loonen (CDA, Economische Zaken).

Hij sluit overigens niet uit dat een verhuizing nog langer gaat duren omdat concurrenten van de Aldi gaan procederen.

Loonen: "Iedereen doet ter alles aan om elkaar het leven zuur te maken, we zien wel welke procedures er nog komen.”

Toverbal
Als de verhuizing naar de Hoenderstraat niet lukt, wil de Aldi naar de plek van de oude basisschool De Toverbal aan de Ursulastraat. B en W hebben in afwachting van meer duidelijkheid besloten dit pand nog niet te slopen. De Toverbal is in de ogen van de gemeente wellicht ook een geschikte plek voor een tweede winkel van Plus Van Dijck.

B en W blijven bij hun weigering een vergunning te geven voor een super op De Brier. Een winkel op deze plek ligt veel te dicht bij het winkelcentrum in het Brukske. Daar zit een Jumbo en er moet ook een Lidl komen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →