Kritiek en excuses op bijeenkomst Venlose scholen

Print
Kritiek en excuses op bijeenkomst Venlose scholen

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - Het bestuur van de drie Venlose middelbare scholen komt binnenkort met een plan van aanpak. Dat plan wil bestuurder Peter Badoux op elke school komen toelichten.

"Er speelt best wat onder de mensen en ik ben soms tekortgeschoten in de communicatie van allerlei zaken. Daar heb ik excuses voor aangeboden. De bereidheid om met het personeel en de bonden te praten is er zeker. We gaan samen kijken hoe we het onderwijs effectiever kunnen organiseren en onderling beter kunnen overleggen.” Dit zei Badoux dinsdagavond na afloop van een massale bijeenkomst van personeel, raad van toezicht en de directeuren van het Valuascollege, Blariacumcollege en college Den Hulster.

Angstcultuur
Er waren zo’n 250 aanwezigen. Leraren willen onder meer dat de angstcultuur wordt aangepakt, een uurtje ‘gratis’ werken wordt geschrapt en dat de cao wordt nageleefd. “We hopen dat er echt geluisterd is. Als er nu geen daden komen, is het vertrouwen echt weg. We willen meer samenwerken, niet elkaar beconcurreren”, liet een van de aanwezige leraren nog weten.

Lees ook: 'Angstcultuur door onderlinge strijd om de leerling bij Venlose scholen'

Ook de vakbonden waren tevreden: "Het lijkt erop dat het bestuur doordrongen is van de ernst van de zaak. Dinsdag praten we verder”, liet één van de bondsbestuurders weten.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje