Heerlen digitaliseert vergunningparkeren

Print
Heerlen digitaliseert vergunningparkeren

Afbeelding: Gemeente Heerlen

Heerlen / Hoensbroek - De gemeente Heerlen gaat het vergunningparkeren in de stad digitaliseren. Daarnaast wordt het mogelijk voor bezoekers om per minuut te betalen.

Het wordt hierdoor mogelijk om online een aanvraag voor een parkeervergunning te doen of een wijziging van kenteken door te geven. Deze wordt dan direct doorgevoerd. Wie nu een kenteken wil wijzigen, kan een paar dagen niet van de vergunning gebruikmaken.

Kraskaarten
Ook het systeem met kraskaarten voor bezoekers van mensen in vergunningsgebieden moet klantvriendelijker worden. Kraskaarten zijn nu alleen voor de duur van één uur te koop. Bezoek moet daardoor per uur betalen om te parkeren, ook al blijft de auto maar 10 minuten staan. Het nieuwe systeem zal betalen per minuut mogelijk maken.
Momenteel loopt de procedure om een digitaal parkeersysteem aan te schaffen. De gemeente verwacht in april volgend jaar te gaan proefdraaien.

Niet alleen digitaal
"Natuurlijk blijft voor mensen die geen computer hebben of minder vaardig met een computer zijn ook de mogelijkheid bestaan om de aanvraag bij de gemeente te doen", zegt wethouder Charles Claessens (CDA, Mobiliteit).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →