Kerkraadse burenruzie trekt 1,3 miljoen kijkers

Print
Kerkraadse burenruzie trekt 1,3 miljoen kijkers

Buren Erens (links) en Leeijen bij De Rijdende Rechter Afbeelding: NPO1

Kerkrade / Eygelshoven / Zuid-Limburg - Bijna 1,3 miljoen mensen zagen dinsdagavond hoe in De Rijdende Rechter de burenruzie tussen Wiel Erens en Sandra Leeijen werd gesust. Maar de dreigende taal van buurman en ex-marinier Erens viel bij de kijkers niet in goede aarde.

John Reid boog zich over een tuinkwestie in Kerkrade. Het conflict ging Wiel Erens die zijn keurige tuin onkruidvrij probeert te houden, maar stelt dat hij last heeft van woekerende planten uit de tuin van zijn buurvrouw Sandra Leeijen. Zij zit midden in een verbouwing en daarom is haar tuin nog lang niet af. 

Met elkaar praten gaat de buren niet bepaald goed af, en zo zaagde Erens al eens een boom uit de tuin van Leeijen af en spande hij een soort worteldoek als tuinafscheiding. Daarnaast ruziën de buren ook over de grens van de oprit en een bus die voor het raam zou staan.

In de aflevering gaat het gekibbel van kwaad tot erger, tot het moment dat Erens volgens buurvrouw Leeijen dreigende taal uitslaat. Herhaaldelijk. "Probeer nooit, maar dan ook nooit, het bloed onder de nagels van een marinier weg te halen”, zegt hij. Bij twitterende kijkers valt dat totaal niet in goede aarde.


Buurman Erens vindt het zelf vooral ‘een officiële waarschuwing'. Als presentatrice Jetske van den Elsen vraagt waar tegen, antwoordt hij: "Dat ze niet zo tegen mij kan doen.” Sandra Leeijen vertelt met tranen in haar ogen dat ze de toon van Erens zat is. 

Erens krijgt overigens voor deels gelijk van rechter John Reid. De schutting en het doek mogen gewoon blijven staan. De buren beloven hun best te doen hun werkbus niet meer voor zijn huis te parkeren. Maar het onkruid? Dat mag volgens John Reid gewoon welig tieren. "Onkruid is vervelend, maar levert geen onrechtmatige toestand op.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →