Ook Heerlen trekt de beurs voor renovatie Josephkerk

Print
Ook Heerlen trekt de beurs voor renovatie Josephkerk

De Josephkerk op de Heerlerbaan.. Afbeelding: Wikipedia

Heerlen / Hoensbroek - De gemeente Heerlen draagt 41.431 euro subsidie bij aan de renovatie van de St. Josephkerk in de wijk Heerlerbaan. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten.

De gemeente noemt de kerk 'gezichtsbepalend voor de wijk Heerlerbaan'. Eerder werd al bekend dat de provincie Limburg 138.105 euro bijdraagt. De totale kosten van de renovatie bedragen 276.208 euro. De parochie St. Joseph en het bisdom Roermond nemen het overige deel van dit bedrag voor hun rekening.

Schade
Restauratie is bouwkundig gezien noodzakelijk. Er is schade aan de betonconstructie en de losstaande toren. Verder moet het dak worden vernieuwd, net als een aantal ruiten in de vensters. Ook de wijzerplaten van de klokkentoren worden ook gerestaureerd. De door Jozef Fanchamps ontworpen kerk uit 1957 heeft de status van rijksmonument.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →