Bladerdeeghapjes met groene asperges en brie

Print

Snel, makkelijk en lekker. De ideale combi. Afbeelding: Jaimy van Dijke

Deze lekkere bladerdeeghapjes zijn perfect voor bij de borrel of serveer ze met salade als voorgerecht.

Deze hapjes staan binnen een halfuurtje kant en klaar op tafel. Je zult maximaal tien minuutjes met de voorbereidingen bezig zijn, vervolgens worden ze twintig minuten in de oven gebakken en dan zijn de hapjes klaar! Ze zijn niet alleen makkelijk om te maken, ze zien er ook nog eens erg leuk uit.

Natuurlijk moet de smaak ook helemaal goed zijn. Groene asperges met brie is op zich al een heerlijke combinatie! Maar het wordt nog lekkerder met wat honing en zwarte peper. Als extra smaaktoevoeging gebruikte ik ook nog balsamico azijn, maar dan wel de dikke, stroperige variant.

Hapjes met brie en groene asperges
Voor 4 hapjes
Bereidingduur: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten
- 4 blaadjes bladerdeeg
- 100 gr groeneaspergetips
- 100 gr brie
- zwarte peper
- honing
- vloeibare boter of eigeel

Bereiding
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Neem een vel bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op.
3. Snijd lange repen van de brie en leg deze van de punt aan de linkerbovenzijde naar de punt in de rechteronderzijde. Herhaal dit bij alle plakjes. Strooi er wat zwarte peper op en een kneepje honing per plakje.
4. Verdeel 25 gram asperges per hapje.
5. Vouw vervolgens de andere twee punten naar binnen en maak goed dicht.
6. Smeer de bovenkant nu in meteen beetje opgeklopt eigeel of een beetje vloeibare boter. Strooi er nog een beetje zwarte peper overheen.
7. Bak de bladerdeeg hapjes in 20 minuten af.
8. Serveer de hapjes direct uit de oven.

Meer recepten? Kijk op onze receptenpagina

Jaimy van Dijke blogt op jaimyskitchen.nl

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!