Geen luxe vervoer: overvalverdachte laat zitting schieten

Print
Geen luxe vervoer: overvalverdachte laat zitting schieten

Afbeelding: iStock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - De rechtszaak tegen een van de vier verdachten van een gewapende overval op een juwelier aan de Markt in Venlo in januari is woensdag niet doorgegaan. De reden was bijzonder: de 22-jarige Ahmed A. uit Amsterdam kwam niet naar de rechtbank in Roermond omdat er geen vervoer in een luxe auto vanuit het huis van bewaring in Scheveningen voor hem was geregeld.

Volgens zijn advocaat Jos Rijser is A. zo ernstig ziek dat hij niet in een regulier bus voor gedetineerden vervoerd kan worden. Hem zou de toezegging zijn gedaan dat hij in een luxe auto zou mogen reizen. Toen die woensdagmorgen niet voorreed in Scheveningen weigerde A. in het busje te stappen waarmee de parketpolitie hem naar Roermond moest brengen.

Lees ook: Daders op de vlucht na gewapende overval in hartje Venlo

“Mijn cliënt kan niet langer dan een uur zitten. Bovendien heeft hij een stoma. Als hij de rechtszaak moet bijwonen, wat hij zelf graag wil, zou er eigenlijk een bed voor hem in de rechtszaal moeten staan, “ zei Rijser. De medische situatie van Ahmed A. zou zijn verslechterd nadat operatief vier bolletjes hasjiesj uit zijn maag gehaald moesten worden. Die had een bezoeker hem toegeschoven. 

Geen noodzaak
Officier van justitie Sandra Kierkels vroeg de rechtbank de zaak toch te laten doorgaan. Zij zou woensdagmorgen nog van de secretaresse van een dokter hebben gehoord dat er geen noodzaak was om speciaal vervoer te regelen. De rechtbank besliste anders. Volgens de rechters is er sprake geweest van een miscommunicatie die A. niet aangerekend kan worden.

De zaak tegen Ahmed A. wordt nu op 12 december behandeld. Op die dag staat ook een medeverdachte, die in september als laatste is opgepakt terecht. De rechtbank behandelt woensdag wel de zaken tegen een verdachte (27) uit Amsterdam en een minderjarige jongen uit de hoofdstad. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen