Twan Huys: 'Wakker worden met kritiek is niet prettig'

Print
Twan Huys: 'Wakker worden met kritiek is niet prettig'

Afbeelding: ANP

Twan Huys vindt het niet erg prettig om in de ochtend wakker te worden met slechte kijkcijfers van RTL Late Night en met kritiek op zijn presenteerstijl.

Toch wordt de presentator van de talkshow er niet onzeker van, zo zegt hij vanavond in het programma Van der Vorst ziet sterren.

Snoeiharde recensies
Iedere ochtend neemt Huys online de kranten door. En dan komt hij wel eens snoeiharde recensies tegen. "Het is niet altijd prettig wakker worden als je naam er weer in staat", biecht Twan op aan Peter van der Vorst. Zo noemde de recensent van het Algemeen Dagblad, Angela de Jong, hem onlangs nog ‘niet empathisch genoeg’. "Dat is iets waar je liever niet mee wakker wordt”, aldus de RTL-presentator.

Maar de harde kritieken over de tegenvallende kijkcijfers maken hem niet onzeker, zegt Twan. De presentator geeft toe dat hij het er twintig jaar geleden misschien wel moeilijk mee zou hebben. Maar nu niet meer. "Ik ben al vrij lang journalist en ik presenteer al vrij lang televisieprogramma's. Dus ik weet wel wat ik kan. Daar ben ik niet onzeker over. Anders zou ik het ook niet kunnen presenteren.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →