Taakstraf voor winkelbediende die 90.000 euro uit de kassa haalde

Print
Taakstraf voor winkelbediende die 90.000 euro uit de kassa haalde

Afbeelding: iStock

Herten / Midden-Limburg - De rechtbank in Roermond heeft een 50-jarige vrouw uit Roermond veroordeeld tot een taakstraf van 120 dagen waarvan zestig dagen voorwaardelijk. De Roermondse heeft in ruim vier jaar 90.000 euro uit de kassa van een bakkerij in Herten verduisterd.

Het Openbaar Ministerie vroeg de rechtbank veertien dagen geleden haar een taakstraf van 120 uur op te leggen. De straf van de rechtbank is milder omdat het inmiddels drie jaar geleden is dat de politie de vrouw heeft oppakt. 

Lees ook: Vrouw (50) verduisterde 90.000 euro uit kassa van baas en beste vriendin

De winkelmedewerkster uit Roermond verduisterde het geld onder andere om leningen af te betalen. Zo schoot haar bazin, die ook haar vriendin was, haar regelmatig geld voor. De ex-werkgever heeft inmiddels een betalingsregeling met het personeelslid getroffen. Uit coulance is maar 60.000 euro teruggevorderd. 

Schort
De verduistering kwam aan het licht toen de dochter van het bakkersechtpaar zag hoe de vrouw een bankbiljet onder haar schort liet verdwijnen. Een onderzoek bracht aan het licht dat ze al jaren had gestolen van haar baas. 

De vrouw toonde eind oktober tijdens de behandeling van de rechtszaak veel berouw. Ze zou geld uit de de kassa hebben gehaald omdat ze grote financiële problemen had.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →