‘Meerdere bedrijven geïnteresseerd om Stint over te nemen’

Print
‘Meerdere bedrijven geïnteresseerd om Stint over te nemen’

Een elektrisch aangedreven voertuig van Stint Urban Mobility. Afbeelding: ANP

Er zouden meerdere partijen geïnteresseerd zijn om het bedrijf over te nemen dat de elektrische bolderkar Stint produceert. Dat schrijft de NOS. De bolderkarren werden verboden nadat vier kinderen omkwamen in een ongeval met de Stint.

De bedrijven die geïnteresseerd zijn, zouden afkomstig zijn uit de vervoersector. Wie deze bedrijven zijn, is niet bekend. 

De eigenaar van het bedrijf dat de Stint maakt, heeft een eerdere aanvraag voor faillissement ingetrokken. Hij heeft laten weten dat hij de lopende procedures wil afwachten. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur zei vorige week dat ze nog kans ziet dat de Stint terugkeert op de weg. De bolderkarren werden eerder verboden na het ongeval in Oss eind september. Vier jonge kinderen kwamen om op een spoorwegovergang. Een 11-jarig meisje en een 32-jarige begeleidster raakten zwaargewond.

Op de spoorwegovergang in Oss wordt vandaag onderzoek gedaan naar de invloed van eventuele straling op de Stint, waardoor deze niet meer kon remmen. De metingen op zullen waarschijnlijk een dag of zes duren. De uitkomsten van het onderzoek worden rond de jaarwisseling verwacht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →