24.600 euro per vierkante meter: Hongkong heeft duurste winkelstraat

Print
24.600 euro per vierkante meter: Hongkong heeft duurste winkelstraat

Winkelend publiek in Causeway Bay, waar veel grote merken een winkel hebben Afbeelding: AD/Reuters

Causeway Bay in Hongkong is wat huur betreft Upper 5th Avenue in New York gepasseerd als duurste winkelstraat of -plek ter wereld. Op de jaarlijkse ranglijst van vastgoedspecialist Cushman & Wakefield staat de Amsterdamse Kalverstraat op de zestiende plaats.

Winkeliers die in zo'n straat willen zitten, moeten diep in de buidel tasten. In het winkelgebied in Hongkong bedraagt de jaarlijkse huur per vierkante meter omgerekend meer dan 24.600 euro.

Aan Upper 5th Avenue, waar de huur in euro's dit jaar beduidend lager ligt dan vorig jaar, moet ruim 20.700 euro afgetikt worden. In Nederland is de Kalverstraat al jaren de duurste straat. De huur is er met 2900 euro wel een stuk lager dan in Hongkong of New York.

Londen spant kroon
Andere dure Nederlandse straten die in het onderzoek zijn meegenomen zijn onder meer de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, de Grote Straat in Maastricht, de Lange Elisabethstraat in Utrecht en de Lijnbaan in Rotterdam.

In Europa spant New Bond Street in Londen de kroon. Daar bedraagt de huur ruim 16.000 euro per vierkante meter per jaar, oftewel een paar duizend euro meer dan aan de Parijse Champs-Élysées of Via Montenapoleone in Milaan wordt gevraagd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →