Televisiemis vanaf februari vanuit Waubach

Print
Televisiemis vanaf februari vanuit Waubach

De Sint-Jozefkerk in Waubach. Vanuit de kerk wordt de landelijke televisiemis uitgezonden. Afbeelding: Luc Lodder

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Zuid-Limburg - De landelijke televisiemis, die een aantal keren per jaar vanuit Limburg wordt uitgezonden, komt vanaf volgend jaar vanuit de Sint-Jozefkerk in Waubach. Het bisdom heeft de Landgraafse parochie gevraagd deze taak op zich te nemen. Op zondag 30 december wordt de mis voor de laatste keer vanuit de basiliek in Meerssen uitgezonden.

De KRO zendt elke zondagmorgen een eucharistieviering op televisie uit. Deze komt elke week rechtstreeks vanuit een van de zeven Nederlandse bisdommen.

Andere kerk
Vanuit het bisdom Roermond was dat de afgelopen vijf jaar de Sacramentsbasiliek in Meerssen. Deze parochie heeft echter aangegeven de uitzendingen na dit jaar te willen overdragen aan een andere kerk. Na wat verkennende gesprekken is het bisdom bij de Sint-Jozefparochie in Waubach uitgekomen. Vóór Meerssen kwam de Limburgse tv-mis vanuit Venray en Tegelen.

Februari
De tv-mis is elke zondag om 10:30 uur te zien op NPO2. Vlak daarvóór wordt het programma Het Geloofsgesprek uitgezonden. KRO-presentator Leo Fijen praat dan met iemand uit het bisdom van waaruit de mis wordt uitgezonden over zijn of haar geloof. De eerste uitzending vanuit Waubach is op zondag 10 februari 2019.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →