Vertrekkend directeur Limburgs Museum in Venlo krijgt provinciale onderscheiding

Print
Vertrekkend directeur Limburgs Museum in Venlo krijgt provinciale onderscheiding

Jos Schatorjé (links) en Theo Bovens (rechts). Afbeelding: Facebook Limburgs Museum

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld / Horst / Noord-Limburg - Directeur Jos Schatorjé van het Limburgs Museum in Venlo heeft woensdagavond uit handen van gouverneur Theo Bovens de provinciale onderscheiding ‘Limburger van Verdienste’ gekregen.

Schatorjé stond aan de wieg van het museum, één van de drie provinciale musea die de provincie Limburg in de jaren negentig van de vorige eeuw opzette. Sinds 1992 was hij directeur van het museum en vrijdag neemt hij afscheid van die functie. Wel werkt hij nog enkele klussen voor het museum af. Als belangrijkste wapenfeit noemt hij zelf "het tot stand brengen van een museale collectie die het opzetten van het Limburgs Museum rechtvaardigt".

Limburgs cultureel erfgoed
De 63-jarige Horstenaar krijgt de onderscheiding als waardering ‘voor zijn grote bijdrage aan het behoud van Limburgs cultureel erfgoed en het uitdragen van de betekenis daarvan, alsmede voor zijn langdurige inzet voor het Limburgs Museum als instituut van het Limburgs Erfgoed’.

Schatorjé heeft bovendien een groot aantal nevenfuncties in de culturele en historische wereld vervuld en daarnaast gewerkt aan grensoverschrijdende samenwerking met Duitse culturele en historische instellingen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje