Plan: toelichting op borden Maasgouw

Print
Plan: toelichting op borden Maasgouw

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Midden-Limburg - Waar komen de straatnamen in Maasgouw vandaan? Het is voor veel toeristen en inwoners een raadsel. En op de borden kunnen ze het niet lezen. Daar komt verandering in, als het aan de raad ligt.

Het college van burgemeester en wethouders gaat, naar aanleiding van een aangenomen motie (van Partij Welzijn Maasgouw-50Plus en LVM), onderzoeken welke historische straatnamen en plekken een onderschrift zouden moeten krijgen. Ook moet het college uitzoeken wat de eventuele kosten zijn voor de aanschaf van nieuwe straatnaamborden.

'Waar beginnen en eindigen we dan?'
Burgemeester Stef Strous ontraadde de motie, omdat voor hem onduidelijk was hoeveel werk het zou opleveren. Ook vroeg hij zich af wie erbij betrokken zou moeten worden. Strous: "En, als we de opdracht krijgen, waar beginnen en eindigen we dan? Moeten we dan ook iets onder een dorpsstraat zetten?" Ondanks de vragen van de burgemeester was de raad unaniem in zijn besluit om de motie aan te nemen.

Vervangen
Naast de straatnaamborden krijgt de lokale bewegwijzering in Maasgouw een upgrade. Het college concludeert in de begroting 2019 dat, na de herindeling, de toeristische bewegwijzering nooit gelijk is getrokken tussen de kernen. Zodoende is er geen eenduidig beleid, waardoor de situatie ‘rommelig’ is. Daarbij zijn de aanwezige borden verouderd en toe aan vervanging.

Om het probleem aan te pakken wordt nieuw beleid vastgesteld. Ook wordt een externe partij, voor een bedrag van tienduizend euro per jaar, ingehuurd voor beheer en onderhoud. Volgend jaar moet het op orde zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →