Stichting pleit voor gefaseerde start sportpark Nederweert

Print
Stichting pleit voor gefaseerde start sportpark Nederweert

Voorkeursmodel voor de sport- en recreatiezone Nederweert. Afbeelding: CrooneBuro5

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Midden-Limburg - De initiatiefnemers voor een mooi en bereikbaar sportpark rond sporthal De Bengele in Nederweert hopen begin volgend jaar een plan te hebben voor een gefaseerde aanpak.

De achterban van de acht betrokken sportclubs wordt nog geraadpleegd maar tot nu toe zijn de reacties op het in juli gepresenteerde plan positief.

Aantrekkelijk
De zes verenigingen die in De Bengele sporten, de tennisvereniging, voetbalclub Merefeldia en basisschool De Bongerd zijn verenigd in Bengele Beweegt. Zij willen een aantrekkelijk sportpark. Stichting De Uijtwijck, die de buurtbewoners vertegenwoordigt, wil een mooi park grenzend aan de woonwijk.

Samen hebben ze hun voorkeurs­scenario in juli al gepresenteerd aan inwoners van Nederweert en vorige maand nog eens aan de nieuwe wethouders. "Omdat er ook zaken spelen als de komst van het hotel en de aanleg van een randweg of andere maatregelen om de verkeersdrukte aan te pakken, gaan we nu kijken of we gefaseerd kunnen beginnen zonder andere ontwikkelingen te frustreren", vertelt Niek Creemers die namens Bengele Beweegt in de stuurgroep zit.

Met name de nog groeiende voetbalclub Merefeldia is dringend aan vervanging van velden en accommodatie toe. Creemers: "Misschien kunnen parkeerplaatsen tijdelijk worden aangelegd om alvast voetbalvelden te verplaatsen naar het huidige parkeerterrein. Maar eerst gaan we aan de slag met het beantwoorden van vragen aan het college en het zorgen van voldoende draagvlak. De sportverenigingen raadplegen nu hun leden. Begin volgend jaar hopen we samen met de gemeente een stappenplan te kunnen maken."

Kostenplaatje
Een financieel plaatje van het project is er nog niet. "De gemeente is nog niet gewend aan zo’n initiatief van onderaf, dus dat heeft tijd nodig", stelt Peter Willekens van de stichting De Uijtwijck.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →