Steijn boos op collega De Graafschap: 'Jullie moeten ons niet meer in de maling nemen'

Print
Steijn boos op collega De Graafschap: 'Jullie moeten ons niet meer in de maling nemen'

Afbeelding: ANP Pro Shots

Trainer Maurice Steijn van VVV was woensdagmiddag niet boos over het verlies tegen De Graafschap (1-4), maar wel over het feit dat de Doetinchemmers met zo goed als het complete basisteam aantraden. En dat was volgens Steijn tegen de afspraken.

"Jullie moeten ons niet meer in de maling nemen. Volgende keer gewoon met de wissels komen, anders hoeft het van mij niet", brieste Steijn na afloop richting De Graafschaps technisch directeur Peter Hofstede.

Afspraak is afspraak
Steijn gaf vervolgens tekst en uitleg over de onderlinge afspraak tussen VVV en De Graafschap. "We hadden afgesproken dat we met de reserves tegen elkaar zouden spelen. Eén van hun assistent-trainers zei kort voor de aftrap tegen mij dat Henk de Jong (hoofdtrainer De Graafschap, red.) op het laatste moment had besloten om toch met de basiself te spelen omdat hij iets wilde uitproberen", aldus de VVV-coach. "Henk had daar even over moeten bellen, dan hadden wij nog een andere tegenstander kunnen uitzoeken. Nu speelden we met vier A-junioren tegen het eerste van De Graafschap. Dat werk niet’’, meende Steijn.

Henk de Jong zelf schitterde overigens door afwezigheid.

Opstelling: Delano van Crooij; Kum; Van Bruggen, Simon Janssen (85. Korkmaz), Borgmann; Linthorst, Sem Steijn, Van Ooijen; Bastiaans, Samuelsen en Joosten